Crunchy speculaas kikkererwten

Doe de TOOS switch!⁠

Kennen jullie de eetwissel van het voedingscentrum? Hiermee maak je een kleine stap van iets ‘ongezonds’, naar een gezonder alternatief welke je direct kunt toepassen. Stap voor stap en niet te moeilijk.  ⁠

Bij TOOS gaan we nét een stapje verder en geven we tips [en soms ook een recept] hoe je je ongezonde tussendoortjes kunt omwisselen voor gezonde keuzes! Compleet volgens de richtlijnen van TOOS, dus: glutenvrij, suikervrij en vegan. ⁠

SWITCH IT!⁠
Borrelnootjes vs Crunchy Speculaas Kikkererwten!⁠

Ruil die ongezonde borrelnoten vol ontverantwoorde vetten om voor deze lekkere crunche kikkererwten! En snack verantwoord met dit super simpele snack recept. ⁠

Ook is het in deze december maand een mooi alternatief voor al dat mierzoete snoepgoed en kruidnoten. Het is weer eens iets anders! Ze zijn lekker kruidig en er zit geen geraffineerde suiker in, wat het een veel gezondere optie maakt.

Wist je dat… je kikkererwten in allerlei soorten gerechten kan verwerken? Het is bijvoorbeeld heel lekker door een salade of pasta, maar ook gepureerd door een soep of smoothie.

Enjoy!

Crunchy speculaas kikkererwten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 100 gr
Recept afdrukken

Equipment

  • oven & bakplaat
  • bakpapier
  • theedoek 
  • schaaltje 

Ingrediënten

  • 100 gr (uitgelekte) kikkererwten 
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1/2 tl gesmolten kokosolie [ontgeurd]

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de kikkererwten goed uitlekken en maak droog met een theedoek of keukenrol.
  • Rooster de kikkererwten voor ongeveer 25 min in de oven.
  • Meng ondertussen de ahornsiroop, speculaaskruiden en gesmolten kokosolie.
  • Haal de kikkererwten uit de oven, schenk het mengsel erover en roer zodat ze allemaal bedekt zijn met een laagje.
  • Schuif de kikkererwten voor 5 min terug in de oven, even af laten koelen en klaar!

Notities

TIP: Maak een hartige versie! Varieer met kruiden als paprika-, komijn- en knoflookpoeder. Voor een spicy variant voeg je een beetje cayennepoeder toe.
BEWAREN: Het lekkerst is om de kikkererwten gelijk te serveren. Je kunt ze ook makkelijk 2-3 weken in een afgesloten bak op het aanrecht bewaren.