Verantwoorde Chocolade Kerstkransjes

Verantwoord snoepen met kerst doe je met deze heerlijke kerstkransjes. Hang ze in de Kerstboom of serveer ze op een mooi schaaltje.

Wat heb je nodig?

[voor ongeveer 15 kransjes]

  • 50 gram havermoutvlokken
  • 25 gram kokosrasp
  • ¼ tl himalaya of zeezout
  • 1 tl kaneel
  • 10 gr amandelmeel
  • 25 gr gehakte walnoten of sesamzaad
  • 30 gr kokosolie
  • 1 rijpe banaan [fijngeprakt]
  • 1 tl vanille extract of snufje vanillepoeder
  • 30 gr pure chocolade (minimaal 80% cacao)

 

Zo maak je deze Kerstkransjes:

Verwarm de oven voor op 175 graden

  1. Smelt de kokosolie op laag vuur (of in de oven).
  2. Meng alle droge ingrediënten in een kom, behalve de chocolade.
  3. Meng de natte ingrediënten in een ander kommetje.
  4. Voeg vervolgens de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer goed tot een deeg.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  6. Rol het deeg tussen twee bakpapiertjes uit tot ongeveer 0,5 cm dik en steek er sterretjes uit met een uitsteekvormpje. Maak met je vinger een gaatje in het midden. Of maak Kerstboom koekjes ervan.
  7. Bak de koekjes 15-20 minuten tot de randjes goudbruin zijn en laat ze afkoelen.
  8. Smelt de chocolade au-bain-marie. Leg de koekjes-sterren tegen elkaar aan en giet de chocola over de koekjes. Strooi er eventueel [zolang de chocola nog nat is] kokosrasp, rijste- of quinoapofs, bijenpollen, sesamzaad en/of aardbeienpoeder over.
  9. Laat de chocola even hard worden en haal een lintje of touwtje door de koekjes. Nu zijn ze klaar om in de boom te hangen, enjoy!

Tip: De banaan maakt de koeken zoet. Hoe rijper je banaan hoe zoeter de koekjes worden. Gebruik het liefst een banaan met bruine spikkels. Mocht je de koekjes graag nog iets zoeter willen, voeg dan een eetlepel kokosbloesemsuiker toe aan het beslag.

Bij |2018-12-19T12:49:04+00:00december 19th, 2018|BLOG, RECEPTEN|0 Comments

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven van TANTE TOOS SUIKERLOOS?
Op de hoogte blijven van TANTE TOOS SUIKERLOOS? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Verstuur
close-link