Vegan glutenvrije PEPERNOTEN met verstopte (en geredde) zoete aardappel

Van Food, Notes & co kreeg TANTE TOOS een kratje bio zoete aardappel om te verwerken in een heerlijk recept. En zo was deze krat, een van de #3040 geredde bio bataten.

Het kersverse Rotterdamse collectief Food, Notes & co redt met hun Ugly Food Rescuers Club van Rotterdamse voedselmakers  regelmatig perfect eetbare groenten en fruit van de verspilling. Super goed dus!

Tante Toos maakte er heerlijke knapperige pepernoten van met de zoete bataat als verborgen groente. Zie hieronder het recept:

Wat heb je nodig:

  • 125 gr boekweitmeel
  • 25 gr amandelmeel
  • 50 gr zoete aardappelpuré (zoete aardappels koken en pureren)
  • 50 gr kokosolie
  • 60 ml ahornsiroop (minder mag altijd!)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1,5 el speculaaskruiden
  • Snufje zout

Zo maak je deze lekkere pepernoten

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Meng het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, 1,5 el speculaaskruiden en een snufje zout goed door elkaar
  3. Mix in de keukenmachine of blender 50 gram zoete aardappel, ahornsiroop en de kokosolie tot een puree.
  4. Meng vervolgens het meelmengsel door het zoete aardappelmengsel en kneed hier een soepel deeg van
  5. Leg een bakpapiertje op een bakplaat. Maak kleine balletjes van het deeg, snijdt deze door de helft en leg ze op de bakplaat
  6. Bak de pepernoten in 15-20 minuten bruin en laat ze volledig afkoelen. Enjoy!
Bij |2017-11-29T15:25:31+00:00november 21st, 2017|RECEPTEN|4 Comments
Elze Schaap
De enthousiaste, eigenwijze en altijd optimistische Elze Schaap heeft haar alias “TANTE TOOS SUIKERLOOS met liefde en passie voor gezond eten” opgericht. Zij wil mensen bewust maken en tegelijkertijd een alternatief bieden. Om te kunnen kiezen voor zoet zonder geraffineerde suikers, gluten en allerlei andere onnodige toevoegingen. Kortom, zonder troep!

4 Comments

  1. Ilona Krause 17 april 2018 at 21:44 - Reply

    Wat leuk! Kwam hier terecht via de Flair. Snoepen zonder suiker, beter voor mijn kids. Jammer van de rundergelatine. Agar Agar een gezondere optie?
    Succes met deze mooie site. Toch eens die traktaties uitproberen ?

    • Elze Schaap
      Elze Schaap 30 augustus 2018 at 20:16 - Reply

      Hi Ilona, bedankt voor je reactie en complimenten. De rundergelatine wordt alleen gebruikt in de GUMMIE snoepjes welke we op de workshop maken. De gelatine is van grasgevoederde biologische runderen op een kosher manier gemaakt. Mocht je geen dierlijke ingrediënten willen eten dan kunnen deze snoepjes inderdaad ook met agar agar gemaakt worden. Deze optie biedt ik dan ook altijd aan op de workshop. De MATTIES bevatten echt alleen fruit en kruiden en zijn dus wel plantaardig en vegan. En uitproberen kan natuurlijk altijd!

  2. Irene 20 september 2018 at 23:39 - Reply

    Probeer ipv gelatine en agar agar eens agaranta (natuurlijk en dus vegan), dan smelten de snoepjes ook niet buiten de koelkast

    • Elze Schaap
      Elze Schaap 24 september 2018 at 20:59 - Reply

      Klinkt goed! Dat gaan we zeker proberen. Bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven van TANTE TOOS SUIKERLOOS?
Op de hoogte blijven van TANTE TOOS SUIKERLOOS? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Verstuur
close-link