Vegan glutenvrije oliebollen uit de oven.

Bij Oud & Nieuw horen natuurlijk oliebollen!

TANTE TOOS heeft een heerlijk recept om verantwoord het nieuwe jaar tegemoet te gaan.

Oliebollen uit de oven zonder troep. Met een minimale hoeveelheid zoetstof en vol voedzame ingrediënten als amandelmeel, kokos en appel.

Daarnaast zijn ze ook nog eens super simpel om te maken!

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
10 Min 30 Min 40 Min

AANTAL: 6 kleine oliebollen

Ingrediënten

  • 125 gr amandelmeel
  • 125 gr kokosyoghurt
  • ½ el kokosolie [gesmolten]
  • ½ el ahornsiroop
  • ½ el wijnsteenbakpoeder
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl vanillepoeder
  • 25 gr rozijnen [even in water geweekt]
  • 1 appel [geschild in kleine blokjese]

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe de kokosyoghurt, kokosolie en ahornsiroop in de keukenmachine en mix tot een geheel.
4. Weeg in een [beslag]kom het amandelmeel af en voeg de vanille en kaneel toe. 
5. Voeg vervolgens het natte mengel en droge mengsel samen en meng. 
6. Spatel de geweekte rozijnen en de blokjes appel er doorheen.
7. Kneed goed met je handen tot er deeg ontstaat.
8. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol bollen hiervan. 
9. Leg de bollen verdeeld over de bakplaat en bak deze in 30 minuten gaar en goudbruin. Klaar!

TIP: Bestrooi de oliebollen eventueel met wat kokosrasp voor een extra feestelijke look.

TIP 2: Mochten de bollen aan de binnenkant te vochtig zijn,  doe ze dan nog iets langer in de oven. Dek ze eventueel af met aluminiumfolie zodat ze niet té donker worden.