Vegan choco bananenbrood.

Een super easy en heerlijk choco bananenbrood welke goed te preppen is. Maak dit brood eenmaal in de zoveel tijd, snijdt plakjes en vries deze in.
Wanneer je trekt hebt in een plakje, laat je deze even ontdooien of rooster je het in de oven of toaster, beetje notenpasta erop, heerlijk!

Wist je trouwens dat bananen je gelukkig laten voelen? Dit komt doordat ze de stof tryptofaan bevatten. Hierdoor wordt serotonine in je lichaam aangemaakt dat een geluksgevoel opwekt. :)

En wist je ook dat dit brood chiazaad bevat? Een portie chiazaad bevat 18% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium. Dit mineraal is belangrijk voor de behoud van sterke botten en een goede mond gezondheid.

Kortom een super verantwoord, makkelijk te maken en heerlijk snack!

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
10 Min 45 Min 55 Min

AANTAL : 1 cakevorm / 14 plakjes

Ingrediënten

  • 200 gr havermoutmeel
  • 3 el chiazaad
  • 4 el cacao
  • 350 gr geschilde rijpe bananen
  • 120 ml havermelk
  • 120 ml gesmolten kokosolie
  • 1 el citroensap
  • 5 medjoul dadels
  • extra kokosolie om in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 º C.
  2. Vet een cakeblik in met wat kokosolie. Of bekleed de bodem met een passend stukje bakpapier.
  3. Week het chiazaad in 150 ml water voor ongeveer 15 minuten.
  4. Doe ondertussen de bananen, havermelk, gesmolten kokosolie en citroensap in de blender en maal & meng goed.
  5. Ontpit dadels en doe deze bij het bananen-mengsel. Mix alles tot een romig geheel.
  6. Doe de droge ingrediënten in een kom en schep door elkaar.
  7. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer  goed.
  8. Roer er als laatst de geweekte chiazaadjes door en schenk vervolgens het beslag in de cakevorm.
  9. Zet de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Neem af en toe een kijkje en laat de cake na het bakken even afkoelen. Voilà, jouw heerlijke bananen chocolade brood. Super simpel en een verantwoorde snack voor de hele week!

Tip: Je kunt ook kokosmeel i.p.v. havermoutmeel gebruiken. Ook super lekker! Plus kokos bevat goede vetten voor ons.