Quick & easy speculaas balletjes

Een makkelijk recept, snel te bereiden met maar een paar ingrediënten. Heerlijk als snoepmomentje en ook een voedzaam tussendoortje [zoals in de lunchdoos] om in de Sinterklaas stemming te komen!

Wat heb je nodig?

(voor ongeveer 10 middelgrote balletjes)

  • 100 gr havermout [glutenvrij]
  • 40 gr amandelmeel [plus wat extra om erover heen te strooien]
  • 150 gr dadels [ongeveer 6 stuks]
  • 1 el speculaaskruiden
  • snufje zout

Zo maak je deze lekkere balletjes:

  1. Doe de havermout en amandelmeel in een kom en voeg de speculaaskruiden en snufje zout toe. Zorg dat alles goed gemengd is.
  2. Onpit de dadels en doe deze samen met de inhoud van de kom in je keukenmachine en meng. Er ontstaat een plakkerige structuur.  Is het te droog, voeg dan een extra dadel toe. Is het te nat? Voeg dan wat extra havermout of amandelmeel toe.
  3. Maak je handen vochtig en rol balletjes van ongeveer 2 cm groot.
  4. Leg deze op een schaal en strooi er wat amandelmeel als decoratie over. Eetsmakelijk!

    Bewaren: Bewaar deze balletjes [ongeveer 10 dagen] op het aanrecht om ze lekker zacht en smeuïg te houden of in de koelkast voor een stevige bite. Je kunt ze ook in vriezen en zo een heerlijke snack op voorraad hebben. Enjoy!

Bij |2018-11-18T11:36:39+00:00november 18th, 2018|BLOG, RECEPTEN|0 Comments
Elze Schaap
De enthousiaste, eigenwijze en altijd optimistische Elze Schaap heeft haar alias “TANTE TOOS SUIKERLOOS met liefde en passie voor gezond eten” opgericht. Zij wil mensen bewust maken en tegelijkertijd een alternatief bieden. Om te kunnen kiezen voor zoet zonder geraffineerde suikers, gluten en allerlei andere onnodige toevoegingen. Kortom, zonder troep!

Laat een reactie achter

Op de hoogte blijven van TANTE TOOS SUIKERLOOS?
Op de hoogte blijven van TANTE TOOS SUIKERLOOS? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!
Verstuur
close-link