Crunchy granola

Yum! Hou jij ook van een ontbijt met een lekkere bite? Dan is dit recept voor crunchy granola echt een aanrader! In tegenstelling tot de kant en klare versie in de supermarkt, is deze zelfgemaakte granola veel voedzamer en vrij van allerlei onnodige toevoegingen, Door de koekkruiden en banaan  is deze granola lekker zoet en zullen ook de kinderen er van smullen! 

Maak er een compleet ontbijt van door het te serveren met vers fruit en kokos- of amandelyoghurt. Of eet als snack uit het vuistje. 

WIST JE DAT… ongezouten noten veel voordelen hebben voor onze gezondheid? Eet daarom iedere dag een klein handje. Dit kun je doen door gewoon een handje te nemen, maar veel lekkerder is om elke dag wat zelfgemaakte granola met noten erdoor heen te nemen! 

Crunchy granola

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Recept afdrukken

Equipment

  • oven
  • kom
  • mes
  • bakpapier
  • hakmolentje / blender

Ingrediënten

  • 200 gr [2 cups] havermoutvlokken [of boekweitvlokken]
  • 200 gr [1½ cup] gemengde noten naar keuze [amandel, walnoot, pecan, paranoot, etc]
  • 75 gr [½ cup] pompoenpitten
  • 75 gr [½ cup] zonnebloempitten
  • 100 gr banaan [gepeld]
  • 1 el koekkruiden
  • 2 el kokosolie [gesmolten]
  • 50 gr gedroogde vruchten naar keuze [rozijnen, gojibesjes, cranberries, etc]

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Hak de noten grof met een mes.
  • Meng de gehakte noten, pitten en havermout in een kom.
  • Pureer de banaan samen met de koekkruiden en gesmolten kokosolie in een hakmolentje of blender.
  • Meng het natte mengsel goed door het droge mengsel zodat alles bedekt is met een klein laagje.
  • Verdeel het mengsel over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  • Schuif in de oven voor 10 min.
  • Draai na 10 min het mengsel om en doe het nog een keer voor 10 min in de oven.
  • Haal het uit de oven en laat goed afkoelen en meng de gedroogde vruchten erdoor. Klaar!

Notities

TIPS:
  • Je kunt kokosolie vervangen door ghee of roomboter.
  • Voeg beetje ahorsiroop toe om het zoeter te maken. 
  • Varieer met kruiden als kaneel en vanille.
  • Let op: de baktijd kan per oven verschilllen. Test per 5 min uit hoelang je het het beste kunt bakken. 
BEWAREN: 3-4 weken op aanrecht in goed afgesloten pot