Project omschrijving

Gluten- en suikervrije speculaasjes

In deze tijd van het jaar mogen we weer genieten van lekkere kruidige koekjes.

TANTE TOOS heeft daarom een heerlijk speculaasjes recept waar je je vingers bij aflikt.  Kijk uit dat je ze niet in één keer op eet!

O kom maar eens kijken hoe je deze heerlijke koekjes maakt…

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
15 25 40

Gluten- en suikervrije speculaasjes

Aantal: ongeveer 30 kleine koekjes

Ingredienten

  • 75 gram rijstmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 40 gram kokosolie
  • 40 gram kokosbloemsuiker
  • 1 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • Snuf zout
  • 2 ½ el amandelmelk/kokosmelk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden

  1. Mix het rijstmeel, amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder en zout in een kom. Roer goed door.
  2. Smelt de kokosolie tot deze vloeibaar is. Voeg de kokosbloemsuiker en amandelmelk/kokosmelk toe en meng.
  3. Voeg daarna voorzichtig het meelmengsel toe en kneed het tot een soepel deeg. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat meel toe.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Strooi wat rijstmeel over de plank waar je het deeg op gaat uitrollen en rol het deeg uit tot ongeveer 0,5 cm dik.
  6. kies je vormpje en snijdt hiermee een koekje uit. Haal het overtollige deeg weg. Draai het vormpje om en sla zachtjes op de plank tot je koekje eruit komt. Help eventueel voorzichtig met een theelepeltje het deeg uit het vormpje, kijk uit dat je het speculaasje niet beschadigd.
  7. Bak de speculaasjes in 20-25 minuten af en laat goed afkoelen. Enjoy!

Bewaren: maximaal 7 dagen in de koekjestrommel.