Project Description

Quick & easy speculaas balletjes

Een makkelijk recept, snel te bereiden met maar een paar ingrediënten. Heerlijk als snoepmomentje en ook een voedzaam tussendoortje [zoals in de lunchdoos] om in de Sinterklaas stemming te komen!

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
15 25 40

TITEL RECEPT

Aantal: 10 middelgrote balletjes

Ingredienten

  • 100 gr havermout [glutenvrij]
  • 40 gr amandelmeel [plus wat extra om erover heen te strooien]
  • 150 gr dadels [ongeveer 6 stuks]
  • 1 el speculaaskruiden
  • snufje zout

Bereiding

  1. Doe de havermout, amandelmeel, speculaaskruiden en een snufje zout in een kom en meng.
  2. Onpit de dadels en doe deze samen met de inhoud van de kom in je keukenmachine en maal. Er ontstaat een plakkerige structuur.  Is het te droog? Voeg dan een extra dadel toe. Is het te nat? Voeg dan wat extra havermout of amandelmeel toe.
  3. Maak je handen vochtig en rol balletjes van ongeveer 2 cm groot.
  4. Leg deze op een schaal en strooi er wat amandelmeel als decoratie over. Eetsmakelijk!Bewaren: Bewaar deze balletjes [ongeveer 10 dagen] op het aanrecht om ze lekker zacht en smeuïg te houden of in de koelkast voor een stevige bite. Je kunt ze ook in vriezen en zo een heerlijke snack op voorraad hebben. Enjoy!