Project omschrijving

Happy bliss ball christmastree

Om de donkere dagen door te komen heeft TANTE TOOS deze vrolijk gekleurde bliss ball Kerstboom gemaakt. Deze ballen zijn binnen no time klaar en zorgen voor een feestje op elk kerstdiner!

Wist je dat…
Er matcha in dit recept zit en deze een kalmerende werking heeft door het amiozuur L-theanine (verwijderd slechte stoffen uit het lichaam)  dat van nature in de theebladeren van matcha zit? Een relaxte kerst dus met deze matcha balletjes.

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
15 25 40

Bliss ball kerstboom

aantal: 20 kleine balletjes

Ingredienten

 • 80 gr amandelmeel
 • 60 gr kokosmeel of rasp
 • 1 el bietensap
 • 2 el citroensap
 • 4 el rijststroop
 • 2 tl matcha (poeder)
 • beetje kokosmeel of rasp als versiering

Bereiding

 1. Meng de droge ingrediënten [het amandelmeel, de kokosrasp en vanille] in een kom.
 2. Deel het mengsel door tweeën en verdeel het over twee kommen. Dit doen we omdat we twee verschillende smaken en kleuren gaan creëren.
 3. Schaal 1: Voeg 2 el  rijststoop, 1 el citroensap en het bietensap toe. Meng en kneed de ingrediënten samen tot een bolletje.
  Schaal 2: Voeg 2 el rijststroop, 1 el citroensap en het matcha poeder toe aan de kom. Meng en kneed dit samen tot een bolletje.
 4. Je hebt nu twee bollen in twee verschillende kleuren en smaken. Rol van deze bollen kleine balletjes, zodat je een lekker kleine hapje hebt en er vaker van kunt genieten ;).
 5. Stapel vervolgens de balletjes op elkaar in de vorm van een Kerstboom en strooi er een beetje kokos overheen. Knip een klein sterretje uit karton en steek deze in het bovenste balletje. Ready is jouw Bliss Balls Christmastree!

Tip:
Vindt je het niet zoet genoeg? Doe er dan iets meer rijststroop in. Je kunt ook agavesiroop gebruiken. Let op, deze is een stuk zoeter! Gebruik er niet te veel van.