Project Description

Gember Kerst koekjes

Op deze donkere kouden dagen is het heerlijk om deze verwarmende koekjes te snoepen!

Met maar een paar simpele ingrediënten maken we deze zacht pittige koekjes met smaakvolle verwarmende gember erin.

Naast dat gember verwarmend werkt, is het ook ontstekingsremmend en heeft het tal van andere gezondheidsvoordelen.

Dat is nog eens verantwoord snoepen, yummy!

Je kan ervoor kiezen deze koekjes te versieren met chocola, dat maakt het helemaal af.

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
10 min 12-15 min 25 min

Aantal koekjes: 6

Ingrediënten

Koekjes:

  • 1/3 cup / 40 gr amandelmeel
  • 1/3 cup / 35 gr havermoutmeel
  • 1 tl gedroogde gember of 1 el vers geraspte gember
  • 1,5 el ahornsiroop
  • snufje vanillepoeder / 5 druppels vanille essence
  • snufje zout

Chocolade versiering:

  • 40 gram chocola met minimaal 80 % cacao gehalte

Bereiding

  1. Roer de droge ingrediënten [amandelmeel, havermoutmeel, gember, vanille en zout] door elkaar in een kom.
  2. Schenk de ahornsiroop erover en kneedt het met je handen tot een bal. Hoe meer je kneedt, hoe soepeler het deeg.
  3. Maak de bal plat met een deegroller tot ongeveer 75 mm dik.
  4. Steek met koekjesvormpjes de gewenste koekjes eruit. Rol het overig deeg weer tot een bal en herhaal deze stap, tot het deeg op is.
  5. Je kunt de koekjes rauw laten [leg deze in de vriezer of koelkast] of afbakken op 160 graden voor ongeveer 12-15 min.
    Laat ze goed afkoelen, dan worden ze knapperig.

Chocolade versiering:

1. Laat au-bain-marie 40 gram chocola smelten met een minimum cacao gehalte van 80%.
2. Pak een klein lepeltje, leg de koekjes tegen elkaar aan en giet lijntjes chocola over de koekjes.
3. Even laten afkoelen [eventueel in de koelkast] en klaar!

Tips:

  • Je kunt makkelijk zelf havermoutmeel maken. Gooi havermout in je blender of keukenmachine en maal. Je meel is klaar.
  • Wanneer je geen amandelmeel in huis hebt en wel amandelen kun je op dezelfde manier amandelmeel maken. Door deze te blenden in je keukenmachine of blender. Het meel en koekjes zullen iets grover zijn van structuur en nog steeds super lekker!
  • Wanneer je de koekjes niet zoet genoeg vindt, kun je natuurlijk altijd meer zoetstof erdoor doen. TANTE TOOS zegt altijd: hoe minder zoetstof [ook al is deze natuurlijk] hoe beter!