Project Description

Caramel choco-crisp eitjes!⁣

Het is al weer bijna Pasen, de zoektocht naar eitjes gaat weer van start. TANTE TOOS heeft er al een paar gevonden… namelijk verantwoorde crispy Paaseitjes!

Deze eitjes bevatten natuurlijke suikers welke worden gehaald uit dadels. De dadels bevatten ook veel B-vitaminen,  die ons immuunsysteem in stand houden, wat er voor zorgt dat we niet ziek worden en ook een enorme concentratie boost kunnen geven.

Benieuwd hoe je de eitjes kunt maken? Bekijk dan het recept hieronder. Fijne paasdagen!

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
15 25 40

Caramel choco-crisp eitjes!⁣

aantal: 15 stuks

Ingredienten

  • 1 cup gepofte rijst
  • 5 à 6 dadels
  • ¼ cup pindakaas of tahin
  • mespuntje vanillepoeder
  • gesmolten kokosolie (voldoende toevoegen tot het een glad beslag is)
  • gesmolten pure chocolade [minimaal 70% cacao) ter versiering

Bereiding

  1. Ontpit de dadels en doe deze in de keukenmachine.
  2. Maal de dadels tot een pasta.
  3. Voeg dan de pindakaas [of tahin] en vanille toe en mix goed.
  4. Voeg de gesmolten kokosolie toe (1 eetlepel per keer), tot het beslag vloeibaar genoeg is om vermengd te worden met de gepofte rijst. Het moet geen deegbal meer zijn.
  5. Plaats het beslag in een kom en meng het goed met de gepofte rijst.
  6. Verspreid het beslag in een vierkant bakje of schaal en maak de laag ongeveer 1-1,5 cm dik en duw goed aan.
    Tip
    : Bekleed het bakje met bakpapier zodat na het uitharden het mengsel makkelijk eruit te halen is.
  7. Zet het mengsel in de vriezer of koelkast voor een paar uur om hard te laten worden.
  8. Vervolgens kunnen er vormpjes uit gesneden worden. Dit kun je doen naar eigen keus. TANTE TOOS heeft gekozen voor ei-vormpjes.
    Tip: verbuig een rond metalen koekjes vormpje tot een ovaal vormpje en snijd ze hiermee uit.
  9. Voor extra versiering kun je de eitjes dippen in gesmolten pure chocolade [laat deze au-bain-marie smelten] of strooi deze er overheen. Enjoy!