Petit four Kerstmutsjes.

Het is weer bijna kerst en TANTE TOOS heeft dit super leuke recept gemaakt om alvast een beetje in de kerstsfeer te komen. Kleine mini taartjes om op te smullen voor of tijdens het Kerstdiner!

Ze bevatten kaneel, welke niet alleen lekker is maar ook bloedsuikerspiegel verlagend werkt. Het zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel minder piekt tijdens het eten. Daarnaast heeft kaneel ook vele andere geneeskrachtige eigenschappen. Het werkt namelijk ook ontstekingsremmend. Onstekingen zijn oorzaken van allerlei vervelende klachten waaronder bijvoorbeeld verkoudheid en buikpijn. Ook zit er ijzer en magnesium in kaneel en laat dat nou net goed zijn voor je cognitieve vermogen, waaronder je geheugen. Je kunt kaneel een echte superfood noemen!

De aardbeien zijn een natuurlijke bron van suikers. Hiernaast zitten deze bomvol vezels, vitamine C en vitamine B11. Deze vitamines helpen samen met de natuurlijke suikers je hersenen goed te laten werken. Daarnaast is de aardbei een bron van kalium, welke goed is voor de bloeddruk en de vochtballans in je lichaam. 

Kortom ze zijn heerlijk, voedzaam en zien er ook nog eens super leuk uit. Plus het is ook nog eens makkelijk te maken [ook samen met je kind], so let’s do this!

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
20 Min 0 Min 20 Min

AANTAL: 10 petit fours

Ingrediënten

  • 10 aardbeien

Bruine laag:

  • 75 gr dadels
  • 30 gr amandelen
  • ½ tl kaneel
  • snufje zeezout

Witte laag:

  • 75 gr kokosrasp
  • 30 gr amandelmeel
  • 15 gr rijststroop
  • 1,5 el water
  • snufje vanillepoeder

Bereiding

Bruine laag:
1. Maal de amandelen in de keukenmachine fijn tot een meel.
2. Ontpit de dadels en voeg deze samen met de kaneel en het zeezout aan het meel toe in de keukenmachine. Mix het tot één kruimelig geheel.
4. Proef of de smaak naar wens is. Voeg er eventueel nog wat kaneel, zeezout of een extra dadel aan toe voor de zoetheid.
5. Strooi de inhoud in een schaaltje, en kneed het goed met je handen tot een bal.
6. Verdeel deze bal in 10 stukken [tip: weeg het af] en rol tot balletjes.
7. Druk deze voorzichtig plat tot een schijfje

Witte laag:
8. Doe alle ingrediënten van de witte laag in een kom en kneed het met je handen tot een bal.
9. Haal een stuk van deze bal en verdeel dit in 10 kleine stukjes [tip: weeg het af] en rol hier 10 mini balletjes van voor boven op de mutsjes.
10. Deel het overige deeg in 10 stukken en rol tot balletjes.
11. Druk het zachtjes plat tot een schijfje.

12. Leg nu de witte en bruine schijfjes boven op elkaar. De witte laag boven. Zorg dat het mooi in elkaar overloopt en druk voorzichtig aan.
13. Snijdt iets meer dan alleen het kroontje van de aardbeien af zodat je deze plat op de schijfjes kunt plaatsen.
14. Leg de aarbeien onderste boven op de witte schijfjes en prik vervolgens de kleine witte bolletjes [van stap 9] boven op de mutjes.
15. Bewaar ze in de koelkast of vriezer en presenteer deze cute petit fours op Kerstavond!