2019 Komt er aan! Om oud & nieuw verantwoord door te komen heeft TANTE TOOS een lekker recept gemaakt, namelijk deze heerlijke verantwoorde appelbeignets! Super easy om zelf te maken. En smullen maarrr… yummy!

Wat heb je nodig?

[voor 8-10 stuks]

  • 2 appels
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 50 gr rijstmeel
  • 25 gr boekweitmeel
  • 1 tl [wijnsteen]bakpoeder
  • ± 150 ml water
  • kokosolie
  • kokosrasp om eroverheen te strooien

 

Zo maak je deze heerlijke appelbeignets:

  1. Schil de appels en boor het klokhuis eruit. 
  2. Snijd iedere appel in 4-5 mooie plakken van ongeveer 1- 1,5 cm dik.
  3. Meng de kokosbloesemsuiker met de kaneel. 
  4. Bestrooi de appelschijven met dit suikermengsel.
  5. Meng het rijstmeel en boekweitmeel met een beetje zout en de bakpoeder.
  6. Voeg beetje bij beetje het water toe en roer dit tot een glad beslag.
  7. Verhit een laagje kokosolie van ongeveer 1,5 cm tot circa 180° C in een pan of wok.
  8. Haal de appelplakken door het beslag en bak ze in de hete kokosolie in ongeveer 2-3 minuten gaar en goudbruin.
  9. Neem de appelbeignets met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  10. Even bestrooien met kokosrasp en ready zijn deze heerlijke appelbeignets!

 

Tip:
Haal de verbrande stukjes deeg uit de pan of wok voordat je de volgende appelbeignet gaat bakken. Verbrand voedsel is schadelijk voor ons.

Weetje:

Dat kokosbloesemsuiker minder bewerkt is dan gewone tafelsuiker? Het water in de nectar verdampt tijdens het productieproces en de kokosbloesemsuiker wordt niet extreem verhit. Daardoor blijven vitamines en mineralen behouden.