Easy vegan bananencakies met appel.

Lekker easy bananencakies met appel, yummy!⁠ ⁠

Deze heerlijke snack maak je in een handomdraai met maar een paar simpele ingrediënten. ⁠ ⁠

Ze bevatten lijnzaad, waar omega 3 inzit (een goede vet!), kokosmeel (maar ze smaken niet naar kokos) en kaneel [welke positief onze bloedsuikerspiegel beïnvloed].

Verantwoord snoepen of ontbijten dus, want als ontbijt zijn ze ook erg lekker!

Tip: Koop lijnzaad altijd heel en maal het zelf. Gemalen lijnzaad wordt snel ranzig, het oxideert, waardoor het snel bederft. Ook nemen we de goede stoffen beter op wanneer deze gemalen is. Eet maximaal 15-40 gr lijnzaad per dag, hoe gezond het voor ons is, te veel is ook weer niet goed voor ons.

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
10 Min 10 Min 20 Min

AANTAL: 4 stuks

Ingrediënten

  • 175 gr banaan [geschild]
  • 50 gr lijnzaad
  • 50 gr kokosmeel
  • 50 gr rozijnen [15 min in water geweekt]
  • 1 appel [in blokjes]
  • 1/2 el wijnsteenbakpoeder
  • 1/4 baking soda
  • 1 el kaneel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden Celsius.
  2. Maal in een koffiemolentje het lijnzaad fijn. Doe in een schaal.
  3. Meng het lijnzaad samen met de kokosmeel, kaneel, baking soda en het bakpoeder door elkaar.
  4. Maal vervolgens in de keukenmachine de banaan fijn en roer deze samen met de uitgelekte rozijnen & appel door het meelmengsel.
  5. Verdeel het beslag over 4 bakvormpjes [kunnen ook muffinvormpjes of een grote bakschaal zijn].
  6. Zet in de oven en bak het gaar in 15-20 minuten. klaar!