Dus niet die harde kruidnoten, maar  van die taaie echte pepernoten zijn dit. En dan zonder geraffineerde suikers, gluten en lactose, jep!

Je kunt van het recept of pepernoten of lekkere taai taai poppetjes maken, wat jij wilt. Maak het samen met je kleine en smul het lekker tijdens deze Sinterklaas dagen op. Volg het stappenplan hieronder.

Voor ongeveer 25 pepernoten of 8 taai taai poppetjes

Wat heb je nodig?

  • 175 gram amandelmeel
  • 100 gram rijststroop
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 tl anijszaadjes of venkelzaad [gemalen]
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 el amandelmelk/kokosmelk
  • Snuf (Keltisch) zeezout

 

Zo maak je deze pepernoten / taai taai:

  1. Meng het amandelmeel, speculaaskruiden, bakpoeder, anijszaad of venkelzaad en zout in een kom.
  2. Roer de rijststroop en de 2 eetlepels plantaardige melk door het meelmengsel en kneed snel tot een stevig deeg.
    Wanneer het deeg te droog is, voeg dan nog wat melk toe.
  3. Laat het deeg een uurtje in de koelkast opstijven.
  4. Spreid een bakpapier uit, leg het deeg hierop. Leg hier nog een vel bakpapier op een rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van 1 centimeter dik. Snij propjes van het deeg om er pepernoten van te maken. Of steek er poppetjes [of andere figuurtjes] uit met een koekjesvorm voor taai taai.
  5. Leg de brokjes of figuurtjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
  6. Bak de pepernoten op 175 graden in een 10-15 minuten gaar. De taai taai moet ietsjes langer, ongeveer 15-20 min.
  7. Laat ze op een rooster afkoelen en smullen maar!

Bewaren: ongeveer 1 week in een afgesloten koektrommel.