Het is al weer bijna Pasen, de zoektocht naar eitjes gaat weer van start. TANTE TOOS heeft er al een paar gevonden… namelijk de verantwoorde Crispy Paaseitjes!

Deze eitjes bevatten natuurlijke suikers die worden gehaald uit dadels. De dadels bevatten daarnaast veel B-vitaminen. Die ons immuunsysteem in stand houden, wat er voor zorgt dat we niet ziek worden en ook een enorme concentratie boost kunnen geven.

Benieuwd hoe je de eitjes kunt maken? Bekijk dan het recept hieronder. Fijne paasdagen!

Voorbereiding Kooktijd Totale tijd
10 Min 0 Uur 10 Min

Ongeveer 15 stuks.

Ingrediënten

 • 1 cup gepofte rijst
 • 5 à 6 dadels
 • ¼ cup pindakaas of tahin
 • mespuntje vanillepoeder
 • gesmolten kokosolie (voldoende toevoegen tot het een glad beslag is)
 • gesmolten pure chocolade [minimaal 70% cacao) ter versiering

Bereiding

 1. Ontpit de dadels en doe deze in de keukenmachine.
 2. Mix de dadels tot ze vermalen zijn. Voeg dan de pindakaas of tahin en vanille toe aan het mengsel en mix totdat de ingrediënten een geheel vormen.
 3. Voeg kokosolie toe, (1 eetlepel er keer) tot het beslag vloeibaar genoeg is om vermengt te worden met de gepofte rijst. Het moet geen deegbal meer zijn.
 4. Plaats het beslag in een kom en meng het goed met de gepofte rijst.
 5. Verspreid het beslag in een vierkant bakje of schaal en maak de laag ongeveer 1-1,5 cm dik en duw goed aan. Tip: Bekleed het bakje met bakpapier zodat na het uitharden het mengsel makkelijk eruit te halen is. 
 6. Zet het mengsel even in de vriezer of koelkast voor een paar uur om hard te laten worden.
 7. Vervolgens kunnen de vormpjes eruit gesneden worden. Dit kun je naar eigen keus. TANTE TOOS heeft gekozen voor ovale ei-vormpjes. Tip: verbuig een rond metalen kokejes vormpje tot een ovaal vormpje en snijdt ze hiermee uit. 
 8. Voor extra versiering kun je de eitjes dippen in gesmolten pure chocolade [laat even au-bain-marie smelten] of strooi deze er overheen. Enjoy