Vegan Bloemkool Couscous

Deze frisse en smaakvolle bloemkool couscous is heerlijk als lunch of diner. Ook is het een kleurrijk bijgerecht voor op een feesttafel.
Kun je niet zo goed tegen rauwe bloemkool? Bak deze dan 2-3 min in een beetje kokosolie.

Voorbereiding Maaktijd Totale tijd
5-10 Min 15 Min 20 Min

Personen: 5 porties

Ingrediënten

BLOEMKOOLCOUSCOUS

  • 1 kleine bloemkool [in roosjes]
  • 1/2 el verse rozemarijn [fijn gesneden]
  • 1 ½ el edelgist
  • 25 gr pijnboompitten
  • ½ tl tuinkruiden

OVERIGE INGREDIËNTEN

  • 1 paprika [fijn gesneden]
  • 15 gr zonnebloempitten
  • 15 gr pompoenpitten
  • 25 gr zongedroogde tomaten (geweekt 5 -10 minuten, vervolgens fijn gesneden)
  • 2 el hennepzaad
  • 40 gram rozijnen (geweekt voor 5 -10 minuten)
  • ½ el citroensap
  • 2 ½ el extra vierge olijfolie
  • 1 el tamari
  • ½ el ahornsiroop
  • verse kruiden als koriander, rozemarijn of basilicum (naar smaak)
  • snufje (Himalaya of Keltisch zee)zout

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten van de bloemkoolcouscous in een keukenmachine en pulse tot het kleine korrels zijn.
Let op, pulse niet te veel, we willen geen moes maar kleine korreltjes.

2. Doe het couscous-mengsel in een schaal en voeg de rest van de ingrediënten op de verse kruiden na toe.

4. Snijdt de verse kruiden fijn, voeg toe en meng de couscos gaat met een grote lepel. Nog een beetje zout naar smaak en dan genieten!